Més que mai

† Xavier Novell i Gomà

Aquest any, més que cap altre, té una especial importància per a nosaltres la celebració de la Diada de Germanor. Aquesta jornada ens recorda que els cristians tenim una forma de viure la nostra pertinença a l’Església que ens uneix, ens vincula i ens permet recolzarnos els uns amb els altres. Aquesta Jornada ens ajuda a recordar que no som membres d’un club, no tenim uns ideals comuns, som una família; la família dels fills de Déu.

Després de palpar la distància social, de patir la crisi com mai, de ser coneixedors que la nostra comunitat parroquial i la nostra diòcesi veu com s’ha reduït la participació de molts voluntaris i els ingressos econòmics, us animo a sentir la nostra comunitat com la nostra família, a prendre consciència que entre tots hem de tirar endavant.

Aquest darrers anys estem fent incís en quatre aspectes que concreten la nostra participació i col·laboració, recolzats en un sentit de pertinença d’Església, com a membres de la família dels fills de Déu. Aquest any, més que cap altre, estem cridats a compartir el nostre temps i les nostres qualitats, a pregar els uns pels altres com a membres de la comunitat cristiana, i pels que no pertanyen a ella, i aportar el nostre suport econòmic. El sosteniment de l’Església no es redueix, com veiem, en un únic aspecte econòmic, sinó que transcendeix molt més. Al capdavall, l’aspecte econòmic és el pols superficial d’una realitat pastoral i evangelitzadora més profunda. Més encara, en una comunitat en la que tots el membres dediquen temps, qualitats i oració, sens dubte no li faltarà mitjans econòmics imprescindibles per assumir el cost del seu mossèn i per cobrir les despeses inevitables que generen serveis professionals, subministres i el material necessari per a l’acció pastoral.

Aquest any celebrem el Dia de l’Església Diocesana el diumenge 8 de novembre, és a dir, el diumenge anterior a la Jornada Mundial dels Pobres convocada pel papa Francesc. Aquesta coincidència ens permet sumar les necessitats comunitàries a les grans necessitats de molts de nosaltres a causa de la pèrdua de treball i dels mínims ingressos per poder viure. Els qui tenim treball o gaudim d’algun tipus de cobertura social ens sentim cridats a compartir amb aquells que la pandèmia no només els hi ha comportat por sinó també precarietat.

Aprofito per anunciar-vos que en el moment que va esclatar la crisi, vam reactivar el fons d’ajuda social de Càritas diocesana, dotat amb una important partida econòmica del pressupost ordinari diocesà. Tots vosaltres podeu anar a Càritas, mitjançant la vostra parròquia o directament a la diòcesi, col·laborant en aquest important projecte de suport als nostres germans més necessitats. Os convido a fer un gest especial en aquesta pròxima Jornada Mundial dels Pobres. Recolzar amb temps, amb qualitats, amb oració i diners a la teva comunitat, suposa també, d’una manera especial en aquests moments, recolzar als que sofreixen en aquests temps difícils. 

En mig de tanta soledat i aïllament, som una família, la dels fills de Déu, que està oberta a tothom. Per això, som el que tu ens ajudes a ser. Som una gran família amb tu. Amb el teu temps, les teves qualitats, el teu suport econòmic i la teva pregària. Ara, més que mai.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artículos Destacados