Amb tu, som una gran família

† Josep Àngel Saiz Meneses

Un any més m’adreço a tots vosaltres en la proximitat del Dia de l’Església Diocesana per compartir algunes informacions sobre la riquesa i amplitud de la vida de l’Església en el territori de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Versión en castellano

Un any més m’adreço a tots vosaltres en la proximitat del Dia de l’Església Diocesana per compartir algunes informacions sobre la riquesa i amplitud de la vida de l’Església en el territori de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Aquest estiu he tingut ocasió de presidir, per cinquena vegada, la trobada d’estiu de joves. Prop de 200 joves de diverses parròquies han peregrinat a Loiola i Javier, han treballat i reflexionat sobre la vida cristiana i han gaudit de la convivència. L’any vinent peregrinarem a Santiago de Compostel.la. La pastoral juvenil, unida a la pastoral vocacional, és un pilar fonamental en el treball diocesà. Fruit d’aquest treball es van formant bons cristians i ciutadans responsables, i també els joves van descobrint la seva vocació.

Al costat d’aquest treball també vull fer esment de la tasca que es realitza des de les escoles cristianes. Els diferents centres han organitzat activitats d’estiu per a alumnes i per a professors, tant a casa nostra com en projectes solidaris en el tercer món, amb una bona participació i una gran experiència formativa i de compromís. El treball coordinat de les escoles va donant els seus fruits de formació cristiana en tants alumnes. Una mostra d’això ha estat també la peregrinació que han realitzat a Roma més de 100 professors, o els reconeixements públics que diversos alumnes han tingut pels seus treballs a nivell acadèmic.

Permeteu-me en tercer lloc que comparteixi amb vosaltres el gran treball que es fa des de Càritas diocesana. En aquest darrer curs l’Observatori de la Realitat Social de Càritas ha emès el seu primer informe que posa de manifest les dificultats que pateixen un bon nombre de famílies en el territori diocesà per subsistir amb els seus migrats ingressos. Gràcies a l’acció dels prop de 2.000 voluntaris, col·laboradors i professionals s’està ajudant a pal·liar aquestes situacions i s’ajuda a generar una veritable cultura de la solidaritat entre tots els cristians i amb els altres ciutadans.

Juntament amb aquestes accions concretes i aquest treball caldria remarcar la intensa tasca que es porta a terme des de les 121 parròquies de la diòcesi, amb els seus mossens, des de les delegacions, moviments i institucions eclesials, amb la col·laboració també dels religiosos. I en definitiva amb l’ajut de tots, cadascú des del seu lloc i segons les seves possibilitats.

Una vegada més doncs agraeixo el vostre testimoni cristià i la vostra col·laboració responsable per tal de mantenir totes les activitats de les parròquies i la diòcesi, i incrementar especialment l’ajut als més necessitats.

Artículos Destacados