Sense tu no hi ha present. AMB TU hi ha futur.

† Josep Àngel Saiz Meneses

Benvolguts/des: tots nosaltres formem part de l’Església des del moment que vàrem rebre el baptisme. A l’Església, a cada una de les nostres parròquies i comunitats, hem crescut en la fe que rebérem en el baptisme quan els pares ens portaren a l’Església. A les nostres comunitats ens hi sentim com a casa, formant part tots de la mateixa família, de la gran família dels fills de Déu, que cerquen posar en pràctica l’amor de Déu i viure’l en veritat. És per això que encertadament podem dir amb el lema de la campanya de Germanor d’enguany que «Amb tu, som una gran família».

Versión en castellano

D’aquesta gran família diocesana, present a les 121 parròquies del Vallès Oriental i el Vallès Occidental, i també a través de les comunitats religioses, de les escoles, dels moviments i entitats eclesials, voldria enguany compartir amb vosaltres algunes accions pastorals portades a terme d’entre tota l’activitat que es realitza a les parròquies i delegacions, i que esdevenen veritables motius de goig que ens fan viure amb esperança.

L’any passat vaig promulgar un nou pla pastoral diocesà que signi cativament porta per títol «Una Església a l’encontre de la persona», ja que aquest és un dels objectius que ens hem proposat com a família diocesana per aquests propers anys per a treballar coordinadament i orientar les accions diocesanes.

Fruit del treball del curs passat aquest estiu ha tingut lloc la sisena peregrinació diocesana de joves a Santiago de Compostel.la. Hi han participat 310 joves de les parròquies i comunitats de tota la diòcesi. Ha estat una veritable experiència eclesial, de creixement en la fe a través d’una bona convivència entre tots, el bisbe, els preveres i diaques, els catequistes i els joves. Sortir a l’encontre dels joves vol dir propiciar espais de trobada, de celebració i de creixement en el seguiment de Jesucrist. La peregrinació ha esdevingut la punta de llança d’un treball intens realitzat al llarg del curs, que va donant els seu fruits també en la pastoral vocacional.

També ha estat important tot el treball coordinat que es realitza des de Càritas Diocesana i l’acció caritativa a cada parròquia i grup. Enguany s’han engegat un bon nombre de projectes amb caràcter local que ajuden a mobilitzar les persones a favor dels més desfavorits, sortint al seu encontre per tal de ajudar-los a viure la seva dignitat de fills de Déu. La Jornada del Pobre que va tenir lloc al recinte firal de Sabadell aplegà més de mil persones el proppassat mes de novembre en una celebració de l’eucaristia i un àpat de germanor.

Ben segur que podria compartir amb vosaltres més elements que ens fan viure amb esperança la nostra pertinença a l’Església. Aquests són uns exemples que ens han d’ajudar a sentir-nos-en membres i a col.laborar-hi.

Una vegada més doncs agraeixo la vostra col·laboració responsable per tal de mantenir totes les activitats de les parròquies i la diòcesi.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artículos Destacados