Amb tu, som una gran família.

† Joan Josep Omella Omella

Benvolguts germans i germanes, aquest no està sent un any qualsevol. Moltes persones estan patint la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i pels seus efectes en tots els àmbits, especialment en el social i econòmic. El nostre primer pensament i record és per a tots els que ens han deixat, les seves famílies i amics, i també per a totes les persones i entitats que han contribuït amb el seu treball i esforç a mitigar els efectes d´aquesta pandèmia.

La solidaritat, la fraternitat i la cooperació entre tots han estat des de sempre eixos que han marcat el camí de l´Església i també, per tant, de la nostra arxidiòcesi. En temps com els que ens toca viure, aquests eixos prenen més valor i tenen més sentit que mai. 

La col·lecta de la Jornada de Germanor convida els fidels que facin una aportació econòmica extraordinària per fer possible la missió evangelitzadora que l’Església ha rebut del Senyor. Vol dur-la a terme vivint els valors de la solidaritat, de la fraternitat i de la cooperació. Aquesta col·laboració contribueix, doncs, a reforçar el servei de l´Església arxidiocesana i, per tant, de les parròquies, de totes les entitats que en formen part (com la Càritas diocesana i les parroquials), dels mossens i de totes les persones que la integren. Entre tots, amb el nostre temps i recursos, podem anunciar l’Evangeli i ajudar les persones, especialment ara que n’hi ha moltes d’afectades per la duresa de la crisi econòmica provocada per la pandèmia. 

De tots nosaltres depèn que siguem una gran família, on ens ajudem els uns als altres. Formar part d´aquesta gran família fa que ens sentim acollits i protegits, perquè el Senyor vetlla per tots. 

Amb el vostre suport, la vostra aportació, el vostre temps i la vostra pregària segur que aconseguirem que la família sigui més gran i més forta, i que pugui ajudar els germans i germanes que més ho necessitin. 

Aquest esperit de comunió i solidaritat queda reflectit també en el Fons Comú Diocesà, on es reben els diners recaptats a la col·lecta de Germanor, i que es regeix pel principi que tothom aporta segons les seves capacitats i rep segons les seves necessitats. En aquest document podreu veure què rebem i a què destinem totes les aportacions que feu. 

En aquest dia de l´Església arxidiocesana, d’una banda, vull donar-vos les gràcies per la vostra col·laboració i, d’altra, vull donarvos a conèixer l´esforç que fem entre tots per fer reals els eixos del Pla Pastoral, que aquest curs, sense abandonar l’objectiu dels joves, tindrà com a prioritat l’atenció als pobres i als desvalguts. Gràcies per la vostra solidaritat, fraternitat i cooperació envers l’arxidiòcesi i les seves parròquies. Que Déu us beneeixi i us guardi en la seva pau.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artículos Destacados