Amb tu, som una gran família.

† Salvador Giménez Valls

Estimats diocesans: un any més us presentem l'objecte d'aquesta jornada que denominem Dia de l'Església Diocesana/ Diada de Germanor i que ens uneix a tots els cristians en l'oració, en el servei personal i en l'aportació econòmica. 

Una vinculació de pertinença a la diòcesi perquè és nostra (amb la suma de totes les parròquies que la integren), perquè l'anem fent cada dia, i on rebem la gràcia de Déu i aprenem la fraternitat dels altres membres com a germans que són. Segur que heu experimentat aquest sentiment en més d’una ocasió. La diòcesi és la casa pròpia, l'àmplia família de batejats que recull un llarg passat i projecta un futur esperançador. De cap manera és un afegit a la vida cristiana, és part essencial del nostre compromís de fe que s'experimenta en companyia d'uns altres i que s'obre com un servei autèntic a la societat en la qual està immersa.

La jornada d'aquest any té un caràcter especial a causa de l'impacte que ha suposat el tràgic assot de la pandèmia del COVID-19 durant diversos mesos a totes les comunitats. Malgrat tot això els cristians continuem escoltant la Paraula, pregant, celebrant els sagraments, i servint sincerament als més desatesos de la societat. Ens recolzem a més en la realitat de la família i utilitzem les dues variants, la pròpia, composta pels nostres pares i germans, i la diocesana, conjunt de famílies que experimenten l'amor, el servei, la gratuïtat i la donació. 

Tots els estudis publicats sobre la realitat socioeconòmica en temps de fortes crisis afirmen que la família és un element essencial per a reduir o eliminar els efectes perversos que se solen produir. Les que ens ha tocat viure a la nostra generació, la de l'any 2008 i la d'ara, són una mostra evident de la bondat familiar. Ens alegrem d'això i agraïm a Déu el regal d'aquesta beneïda institució.

Continuem utilitzant per a aquesta jornada el concepte família que distingeix a la diòcesi com a suma de totes elles demanant a tots la col·laboració en la pregària i en el manteniment de les obres diocesanes. És fonamental compartir els béns propis amb tots aquells que necessiten el nostre afecte i solidaritat. És una família oberta a tots sense discriminacions ni fronteres a l'ús. Som, en definitiva, el que tu ens ajudes a ser. Amb tu som una gran família: amb el teu temps, les teves qualitats, el teu suport econòmic i la teva oració. 

Aquesta jornada també serveix per a explicar a la societat en general la situació econòmica: Com i de qui rebem donatius i, per descomptat, el destí de les ajudes que arriben per al manteniment del nostre patrimoni, per al funcionament ordinari i per a compartir amb els més necessitats.

En aquestes pàgines podeu trobar un exemple clar. 

Com a responsable pastoral d'aquesta diòcesi i unit als sentiments d'aquesta gran família sol·licito de tots la col·laboració per a aquesta immensa obra que és l'Església diocesana. Us agraeixo sincerament el vostre treball, el vostre lliurament generós i el vostre servei.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artículos Destacados