Slider

Amb tu, som una gran família

† Francisco Simón Conesa Ferrer

Una de les imatges més belles per expressar el que és l’Església és la de la família. A la primera carta a Timoteu es diu que l’Església és la «casa de Déu», en la qual habita la seva família.

Una de les imatges més belles per expressar el que és l’Església és la de la família. A la primera carta a Timoteu es diu que l’Església és la «casa de Déu» (3, 15), en la qual habita la seva família. Abans de res, cada batejat és fill de Déu, perquè ha estat empeltat en Crist, unit com la sarment al cep. En Jesucrist, el Fill de Déu, també nosaltres som fills seus i podem atrevir-nos a invocar-lo amb el nom de «Pare» (Abba), com feia Jesús.

Ja que tenim un «Pare» comú, tots nosaltres podem dir-nos «germans». La consciència que això és així va estar molt aviat present entre els cristians, que es deien amb aquest nom els uns als altres (fins al punt que aquest terme es troba 246 vegades en el Nou Testament). Tots se sentien part d’una gran família, la dels fills de Déu, que és l’Església.

Convé recordar-nos això: nosaltres som la «família de Déu» en aquesta terra de Menorca. Cada parròquia o cada comunitat, cada institució eclesial, és un membre de la família. «Cristià» és el meu nom. «De Menorca» és el meu cognom de família. Form part de la família de cristians que invoquen el nom de Déu en aquesta illa; som membre de la diòcesi de Menorca.

Us convido a estendre la vostra mà i sentir com «germans» a totes les persones de les dinou parròquies de la diòcesi, als religiosos i religioses, que tenen onze cases a la nostra illa, als membres de moviments apostòlics, associacions i confraries, a els preveres i diaques, als seminaristes i, per descomptat, als nostres missioners i missioneres.

En escriure això ho faig amb alegria, perquè em permet anomenar-vos també «germans». Com deia sant Agustí «si per una banda em terroritza el que sóc per a vosaltres, d’altra em consola el que sóc amb vosaltres. Sóc bisbe per a vosaltres, sóc cristià amb vosaltres» (Sermó 341, 1). M’alegra sentir-me cristià juntament amb vosaltres, partícip del do immens de poder invocar Déu com a Pare. Sou els meus germans, amb els quals tinc el gust de caminar.

La Jornada de l’Església Diocesana ens permet cada any recordar aquesta bella realitat, que us convido a conèixer millor i estimar més. «Som una gran família amb tu», diu el lema d’aquest any. Cada membre de la família és  important i ha de contribuir al fet que aquesta família creixi. La nostra Església de Menorca no existeix per si mateixa, sinó per a fer present Jesucrist. Amb els nostres braços i amb la força de l’Esperit, podrem créixer en la missió, l’amor als pobres i l’acostament a totes les persones, també als qui ens rebutgen. En aquest dia se’ns recorda a més la importància de ser generosos amb la família diocesana, perquè es puguin sostenir totes les obres que realitza.

Per acabar us convido a donar gràcies a Déu per la nostra diòcesi i a invocar el Pare perquè ens faci sentir que tots som part important de la família del Déu viu a Menorca, que és la nostra Església diocesana.

Suscribete al boletín de Xtantos
Entrada no válida
Entrada no válida
Siempre disponibles para conversar