Som allò que tu ens ajudes a ser

† Josep Àngel Saiz Meneses

Benvolguts/des: un any més m’adreço a vosaltres amb motiu del Dia de l’Església diocesana i la campanya de Germanor.

Certament enguany és un any ben especial, tant especial que no ens l’hauríem mai ni imaginat. La pandèmia provocada per la COVID-19 ens ha fet viure un temps de confinament i ens ha fet extremar les mesures higièniques i de salut seguint sempre les indicacions de les administracions. 

Aquesta situació ha fet que l’activitat de l’Església s’hagi hagut d’adaptar a les circumstàncies de cada moment per tal de portar a la pràctica la seva missió enmig del món. Amb molta creativitat i dedicació s’ha pogut mantenir tota aquesta activitat. En els temps de confinament es va fer de manera telemàtica, a través de les xarxes socials, en l’acompanyament personal i en l’ajut als més desfavorits i vulnerables a través de Càritas i altres institucions d’Església. Podem dir que ningú no ha quedat desatès ni espiritualment ni material durant tot aquest temps.  

De tota aquesta situació també hem de sortir més forts i aprendre diverses lliçons de tot aquest període. Ha estat un temps que ens ha ajudat a girar més la mirada envers Déu i per tant a ser persones més espirituals i centrades en Déu: també ens ha ajudat a reflexionar més sobre nosaltres mateixos i la nostra vulnerabilitat i ben probablement a ser persones més austeres i humils. Finalment ens ha fet pensar més en els altres, a tenir-los més presents i a redescobrir les veritables xarxes que ens uneixen a tots i a ser més solidaris i fraternals. Tota aquesta situació ens ha de portar doncs, a sentir-nos més membres d’una gran família amb vocació universal segons el designi de Déu. 

En adreçar-me a vosaltres un any més us vull agrair la vostra col·laboració per ajudar-nos a viure aquesta fraternitat diocesana i universal, i us demano que en la mesura de les vostres possibilitats continueu col·laborant per tal de mantenir i si cal incrementar totes les activitats de la diòcesi a través de les parròquies i també les institucions socials i educatives. 

Amb la meva benedicció.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artículos Destacados