Som el que tu ens ajudes a ser. Som una gran família amb tu.

† Enrique Benavent Vidal

L’Església diocesana de Tortosa, com a part de l’Església catòlica –porció del Poble de Déu que peregrina per aquestes terres nostres– és una comunitat formada per persones que, atretes per Jesús, volen seguir el seu camí i la seva vida posant en pràctica l’Evangeli que preguen i prediquen; els sagraments que celebren i la caritat que viuen i dispensen a tota persona que s’apropa amb alguna necessitat.

Per això, en aquesta jornada de Germanor 2020, que celebrem el dia 8 de novembre, l’Església diocesana de Tortosa –com totes les del territori– fa una crida a tota persona creient i a tota persona de bona voluntat, que s’adona i reconeix la labor de l’Església, per a dirli: “Som el que tu ens ajudes a ser. Som una gran família amb tu”.

El mateix Jesús quan va venir a anunciar la Bona Nova no va voler estar sol. Al contrari. Va buscar col·laboradors, no destacats per les seves qualitats sinó senzillament perquè van ser escollits per Ell, per poder desenvolupar la missió que li havia confiat el Pare i que ha de continuar fins a la fi.

Així, també avui l’Església universal i les Esglésies diocesanes necessitem col·laboradors. Millor dit, tots som col·laboradors de Crist. Per això podem dir que “Som una gran família amb tu”, sense tantes persones que treballem en l’edificació del regne: mossens, catequistes, voluntaris de Càritas, lectors, els consells parroquials, els consells d’economia, els qui mantenen vius els nostres temples parroquials... i les que senzillament fan la seva aportació econòmica, per petita que sigui.

Som les persones les qui formem l’Església i possibilitem que l’Església pugui continuar la missió de Jesús. Per això us vull dir a tots: gràcies. A les que col·laboreu més constantment i directa i també a les que, per diverses circumstàncies, només ho feu puntualment. Gràcies! Tots som necessaris per al present.

Encara que sabem que el qui porta el timó i la vida de la nostra Església és el Senyor, Ell ens crida a col·laborar. Col·laboració principal en buscar-lo, conèixer-lo, viure l’Evangeli i predicarlo. Però també col·laboració material i econòmica perquè estem en el món on es necessiten els mitjans adequats per poder transmetre d’una forma actual a Jesús i el seu missatge de misericòrdia que és el que més necessiten els nostres germans.

Que aquesta jornada de Germanor ens ajudi a tots a renovar la nostra consciència de membres de la gran família que és l’Església i de que “Som el que tu ens ajudes a ser. Som una gran família amb tu”. 

Amb la meua benedicció i afecte.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artículos Destacados