Diócesis de Girona

Comparte:
Contactar con la Diócesis de Girona
Dirección: Plaça del Vi, 2 - 17004, Girona Ver Mapa
Teléfono: 972 41 27 20
Fax: 972 41 28 72
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Web:
Donativos: 2100 0002 55 0109178280

Carta del Obispo

Amb tu, som una gran Família. Unes comunitats vives, orants, fraternes i evangelitzadores.

† Francesc Pardo Artigas

Certament que l’Església som una gran família, la família de Jesús. I en aquesta família, com en totes, necessitem compartir els béns materials per exercir la nostra missió. Però adonem-nos que abans de compartir els béns materials compartim molts altres béns molt més importants: la Paraula de Déu, la fe en Jesucrist, els dons de la salvació, els sagraments, la pregària, la fraternitat i l’ajuda mútua. També oferim a tothom els serveis d’ajuda i promoció dels més necessitats, l’atenció pastoral als malalts i ancians, i les propostes educatives per als infants, joves i adults mitjançant els moviments i altres institucions. No oblidem que les comunitats parroquials tenim les nostres esglésies, que ens acullen per les celebracions cristianes, en els actes de religiositat i en altres moments de la vida. Així mateix, necessitem locals per a les activitats de formació, per a les trobades i per a l’acolliment, i les rectories que cal oferir als mossens com a habitatge. Tinguem present el patrimoni que ens cal mantenir i gestionar. Aquest patrimoni –esglésies, obres d’art, arxius, biblioteques... que són signe de com la fe cristiana s’ha expressat en l’art, la cultura i la vida– no constitueix una «riquesa», sinó sovint una gran despesa de manteniment i restauració, perquè pugui estar al servei de les comunitats parroquials i de tothom. Certament que per al manteniment del patrimoni es reben aportacions de les administracions, però com a Església en tenim la primera responsabilitat.

Memoría económica y de actividades

  La diócesis de Girona publica su Memoria de actividades y su Memoria económica, con el objetivo de hacer más transparente la labor de la Iglesia en la diócesis.

Artículos Destacados

Suscribete al boletín de Xtantos
Entrada no válida
Entrada no válida
Siempre disponibles para conversar